ناخن هایی مبتلا به پسوریازیس

روش درمان پسوریازیس ناخن


مشکلات پوستی و سیستم ایمنی در اغلب افراد حداقل یکبار رخ می دهند و می توانند بسیار آزاردهنده باشند. دلایل زیادی برای ایجاد این مشکلات وجود دارد که درمان آن ها نیازمند تلاش زیادی خواهد بود. پسوریازیس ناخن یکی از مشکلات سیستم ایمنی است که درصد بالایی از افراد درگیر آن هستند. این مشکل می تواند تغییرات زیادی در ناخن های دست و پا به وجود بیاورد که این تغییرات از عوض شدن رنگ ناخن ها تا برجسته شدن آنان متغیر خواهند بود.

پسوریازیس ناخن نیز مانند پسوریازیس پوست است، با این تفاوت که علائم آن در ناخن های دست و پا رخ می دهد. این مشکل محدود به ناخن ها نیست و می تواند در هر نقطه بدن از جمله بازوها و قفسه سینه به وجود بیاید. اما این مشکل دقیقا چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟ اگر قصد آموزش کاشت ناخن و کار در این حوزه را دارید باید با این بیماری به خوبی آشنایی داشته باشید. در ادامه به معرفی کامل راه های درمان این مشکل سیستم ایمنی خواهیم پرداخت.

 

ناخن هایی سالم و براق
سلامت ناخن ها و اهمیت آن

 

پسوریازیس ناخن چیست؟

پسوریازیس به طور معمول یک بیماری مزمن پوستی تلقی می شود که در آن ناخن های فرد حالتی برجسته و قرمز رنگ به خود می گیرد. روی ناخن ها علاوه بر رنگ قرمز لکه های فلس مانندی به رنگ نقره ای نیز ایجاد می شود. بسته به نوع پسوریازیس، پوست آسیب دیده ممکن است براق و قرمز به نظر برسد یا حتی دارای جوش باشد. پسوریازیس مختص به ناخن های دست نیست و می تواند ناخن های پا را نیز درگیر کند.

اکثر افرادی که از پسوریازیس ناخن رنج می برند، دچار پسوریازیس پوست نیز هستند. تنها درصد کمی از افراد مشکلات پوستی دیگری ندارند و فقط به پسوریازیس ناخن مبتلا هستند. برخی از افراد علاوه بر این مشکل دارای مشکلات دیگری مانند آرتریت پسوریاتیک نیز خواهند بود. هر شخصی می تواند به پسوریازیس مبتلا شود. اما ریسک برخی افراد در مبتلا شدن به این بیماری بیشتر خواهد بود.

  • مردان بیشتر از زنان درگیر پسوریازیس هستند.
  • افراد بالای 40 سال ریسک بیشتری خواهند داشت.
  • نقش ژنتیک و ارثی بودن این مشکلات را دست کم نگیرید.

پسوریازیس در ناخن ها تقریبا شایع است و نیمی از افرادی که به پسوریازیس پوستی دچار هستند را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری را نباید با عفونت و مشکلات قارچی اشتباه بگیرید، چرا که یک بیماری خود ایمنی تلقی می شود. زمانی که سیستم ایمنی شما بیش از حد واکنش نشان می دهد، سلول های پوست به سرعت رشد می کنند و پسوریازیس به وجود می آید. بهترین مربی ناخن شخصی است که تمامی بیماری های مربوط به ناخن را به هنرجویان خود آموزش دهد، پس تا انتخای مطلب همراه ما باشید تا علائم این بیماری را بهتر بشناسید.

 

ناخن های دست مبتلا به پسوریازیس
شکستن مداوم ناخن های دست

علائم پسوریازیس ناخن

بیماری پسوریازیس مرتبط با ناخن ها علائمی دارد که ممکن است پزشک با عفونت قارچی اشتباه بگیرد، اما با توجه به یک سری از علائم مشخص می توانید این مشکل را تشخیص دهید. این علائم عبارتند از:

رنگ ناخن

اولین علامتی که می توانید مشاهده کنید، تغییر رنگ ناخن ها است. ناخن ها ممکن است قرمز یا زرد مایل به قهوه ای باشند. باکتری ها می توانند وارد فضای زیر ناخن شده و عفونت را به وجود آورند. در نتیجه عفونت کل ناخن ها را در بر می گیرد و آن ها را به رنگ تیره تبدیل می کند.

برای ثبت نام در دوره های آکادمی شیوا آماده اید؟
جهت ثبت نام و دریافت مشاوره همین حالا با ما تماس بگیرید.

سطح ناخن

وقتی که سلول های ناخن از بین می روند، حفره هایی در ناخن ها ایجاد شده که قابل مشاهده خواهند بود. همچنین ممکن است نقطه های سفیدی روی ناخن پدیدار شوند که به پسوریازیس تعبیر شوند. ناخن ها می توانند ضعیف شوند و به راحتی با یک ضربه کوچک بشکنند. وقتی که این بیماری به مراحل حاد خود می رسد سطح ناخن ها دچار شیار هایی می شود و حالتی بسیار زبر به خود می گیرند.

ضخامت ناخن

برخی از افرادی که از این موضوع رنج می برند، ممکن است  دچار یک عفونت قارچی به نام اونیکومیکوزیس شوند که معمولا ناخن ها را ضخیم تر از حالت عادی می کند. علاوه بر آن، پسوریازیس به خودی خود می تواند یک ماده گچی زیر ناخن ها ایجاد کند که باعث ضخیم تر شدن آن ها شود. این ضخیم تر شدن ناخن ها می تواند دردناک باشد و فرد را آزار دهد.

جدا شدن ناخن

طی یک فرایند به نام آنیکولیز، ناخن ها می توانند ضعیف شده و در نهایت از پوست زیر صفحه ناخن جدا شوند. وقتی که ناخن ها بدین شکل جدا می شوند، یک فضای خالی زیر آن ها باقی خواهد ماند. پسوریازیس ناخن علاوه بر این که رنگ ناخن ها را در ابتدا به رنگ زرد تبدیل می کند، می تواند باعث جدا شدن آن ها تا انتهای کوتیکول نیز شود.

 

پسوریازیس ناخن
تغییر شکل ناخن ها در اثر پسوریازیس

 

تشخیص پسوریازیس ناخن

اگر علائم اشاره شده را در خود مشاهده می کنید، شاید از خود بپرسید که آیا دچار پسوریازیس شده اید یا نه؟ معمولا این مشکل بر اساس معاینات فیزیکی قابل تشخیص است و پزشک به راحتی می تواند شما را از ابتلا به پسوریازیس آگاه کند. وقتی که پزشک این بیماری را تشخیص داد، با توجه به شدت و نوع آن می تواند درجه بندی را برای آن تعیین کند. پزشک معمولا ناخن شما را به چهار قسمت تقسیم می کند. هر یک از این چهار قسمت روی ناخن های شما نشان می دهند که شما چه درجه ای از پسوریازیس را دارید.

پزشک شما این کار را با امتیاز بندی هر یک از ناحیه ها از صفر تا چهار انجام می دهد. اگر عدد به دست آمده پایین باشد، نشان دهنده این است که شما مبتلا به پسوریازیس خفیف هستید. ممکن است پزشک آزمایش هایی را برای احتمال داشتن قارچ به جای پسوریازیس برای شما تجویز کند.

 

ناخن های زرد شده و آسیب دیده
زرد شدن ناخن های دست بر اثر پسوریازیس ناخن

 

پسوریازیس ناخن را چگونه درمان می‌کنند؟

اگر به پسوریازیس مبتلا هستید و متوجه تغییراتی در ناخن های خود شده اید، درمان های زیادی وجود دارد که می توانید برای استفاده از آنان به پزشک مراجعه کنید. چیزی که مهم است، این نکته می باشد که پسوریازیس ناخن فقط مربوط به ناخن های دست نیست و در ناخن های پا نیز می تواند رخ دهد.

پزشکان و متخصصان معمولا این مشکل را با درمان های پسوریازیس پوست درمان می کنند. این که کدام روش روی مشکل شما پاسخگو باشد بستگی به درجه و نوع پسوریازیس شما خواهد داشت. روش های زیادی برای کنترل و درمان این مشکل استفاده می شود که هر کدام برای نوع خاصی از بیماری مناسب خواهد بود. این درمان ها به شرح زیر هستند:

نور درمانی یا فتوتراپی

این روش از سایر روش های درمانی متفاوت تر است؛ بدین صورت که ناخن ها در معرض تابش اشعه های UV قرار می گیرند که باعث می شود رشد سلول ها تا حد زیادی کند شود. علاوه بر آن، این روش درمانی فقط شامل تابش اشعه نیست و از درمان های دیگری مانند پسورالن و دارو نیز در این روش استفاده خواهد شد. تمامی این روش ها باعث می شود که سلول های پوستی ناخن ها تنظیم شده و پسوریازیس بهبود یابد.

داروهای سیستمیک

درمان ساده تری نیز وجود دارد که با استفاده از دارو های سیستمی انجام می شود. این دارو ها به شکلی هستند که روی تمام بدن تاثیر می گذارند و علاوه بر ناخن می توانند پسوریازیس پوست را نیز درمان کنند. این روش چون نیازمند تاثیر تدریجی داروها است، مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید. پسوریازیس با هر شدتی توسط این دارو ها قابل درمان خواهد بود.

 

خانمی در حال مرطوب کردن ناخن های خود با کرم
مرطوب کردن ناخن ها

 

داروهای بیولوژیکی

این نوع دارو ها با روش سیستمیک متفاوت هستند و به جای این که روی کل بدن تاثیر بگذارند، قسمت خاصی را مورد هدف قرار می دهند. آن ها را نمی توان مصرف کرد، بلکه در قسمت خاصی از پوست تزریق می شوند.

داروهای موضعی

دارو های موضعی معمولا خوراکی نیستند. کرم ها از جمله دارو های موضعی هستند که روی ناخن ها زده می شوند. این کرم ها معمولا پسوریازیس را درمان نمی کنند، بلکه برخی از علائم مانند ضخیم شدن و تغییر رنگ را بهبود می بخشند. کرم های رتینوئید بهترین و تاثیرگذارترین کرم در جهت کاهش علائم پسوریازیس هستند.

ممکن است بخواهید برخی از درمان های خانگی را نیز برای این مشکل امتحان کنید. زردچوبه و نمک دریایی از مواد بسیار موثر در رفع برخی از مشکلات هستند. آلوئه ورا نیز می توانید به عنوان یک درمان خانگی امتحان شود. اما تاثیر این موارد قطعی نیستند و مدرکی برای اثبات درمان قطعی وجود ندارد. مهمترین نکته در استفاده از این مواد، مشورت با پزشک است. زیرا در صورت نفوذ به ناخن ها می توانند باعث التهابات بیشتر در زیر ناخن ها شوند.

 

ناخن های آسیب دیده
پسوریازیس ناخن

 

آیا پسوریازیس ناخن درمان قطعی دارد؟

پسوریازیس مشکلی است که در درازمدت به وجود می آید؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که به راحتی درمان نمی شود و از بین نمی رود. تنها کاری که شما می توانید برای آن انجام دهید، درمان به موقع و انجام یک سری از اقدامات برای پیشگیری از ابتلا خواهد بود. کوتاه نگه داشتن ناخن می تواند کمک زیادی به جلوگیری از آسیب  و تجمع باکتری ها زیر آن ها کند.

از جویدن ناخن ها خودداری کنید. صدماتی که به پوست وارد می شود، می تواند به عود کردن پسوریازیس کمک کند. همیشه دستانتان را تمیز نگه دارید و آن ها را خشک کنید. اگر دستانتان مدت زیادی مرطوب بمانند، محیط بسیار مناسبی برای رشد باکتری ها و قارچ ها خواهند بود. اگر کار های سنگین مانند باغبانی انجام می دهید، مطمئن باشید که حتما از دستکش استفاده می کنید و هرز چندگاهی ناخن های خود را با مرطوب کننده آبرسانی می کنید. این کار می تواند از خشک شدن و شکنندگی ناخن ها جلوگیری کند.

با توجه به گزینه هایی که برای درمان ارائه شد، شما می توانید امیدوار باشید که علائم این مشکل در ناخن ها کاهش پیدا کند. اگر هیچکدام از روش های اشاره شده تاثیرگذار نبودند، پزشک می تواند به شما گزینه جراحی را نیز پیشنهاد دهد. در جراحی، پزشک قسمتی از ناخن ها را بلند می کند و ماده بیماری زایی که زیر ناخن ها تشکیل شده است را بیرون می کشد. این کار می تواند به تسکین این بیماری کمک کند.

 

برجسته شدن و پوسته شدن ناخن پا
پوسته پوسته شدن ناخن های پا

نکات مهم مراقبت و جلوگیری از پسوریازیس ناخن

پسوریازیس به شدت تحت تاثیر ژن ها قرار می گیرد و می تواند ارثی باشد. بنابراین در اکثر موارد نمی توان از ایجاد آن جلوگیری کرد، اما می توانید از شدت یافتن آن بکاهید. الکل و سیگار، دو عاملی هستند که نقش زیادی در ایجاد پسوریازیس خواهند داشت. برخی از اقدامات می توانند به تسکین علائم یا جلوگیری از عفونی شدن ناخن ها کمک کنند. همان طور که اشاره شد، دستکش می تواند فاکتور خوبی برای محافظت از ناخن ها باشد.

دستشکش برای کسانی که با مواد خورنده در تماس هستند بسیار مفید است. تنها نکته ای که باید به آن دقت کنید، دستکش لاتکس است که نباید از آن استفاده کنید. دستکش های لاتکس موادی دارند که می توانند پوست را تحریک کنند و علائم پسوریازیس را وخیم تر کنند. همچنین تمیز کردن ناخن ها با جسم های تیز می تواند آن ها را از پوست جدا کند. پس به خاطر داشته باشید که هنگام مانیکور نیز تقاضا کنید که کوتیکول ها لمس نشوند.

برای محافظت از ناخن های پا نیز می توانید اقداماتی را انجام دهید. هرگز از کفش هایی که بیش از حد برای پاهای شما کوچک هستند استفاده نکنید. به علاوه پوشیدن کفش های پاشنه بلند به مدت زیاد می تواند مشکلات زیادی برای شما ایجاد کند. پس سعی کنید کفش هایی را بپوشید که کاملا برای شما راحت هستند و انگشتان پا فضای کافی برای تحرک داشته باشند.

 

ناخن مبتلا به پسوریازیس
ناخن آسیب دیده دست

 

نتیجه گیری

پسوریازیس از مشکلاتی است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند. برخی از بانوان از این مسئله بیشتر رنج می برند؛ چرا که زیبایی ناخن ها را از بین می برد و دیگر نمی توانند کار های زیبایی روی آن ها انجام دهند. این مشکل معمولا شبیه یک عفونت قارچی است و تشخیص آن برای پزشکان دشوار خواهد بود. پزشکان باید علائم این دو بیماری را به دقت بررسی کنند و تشخیص درست دهند. چرا که درمان پسوریازیس ناخن با عفونت قارچی کاملا متفاوت خواهد بود.

اگر به پسوریازیس پوستی مبتلا هستید، مهم است که ناخن های خود را هر چند وقت یکبار چک کنید. اگر تغییر کوچکی در ظاهر آنان مشاهده کردید، می توانید از یک متخصص پوست مشورت بگیرید و اگر به پسوریازیس مبتلا شدید، نسبت به درمان اقدام کنید.

آکادمی شیوا  از بهترین آموزشگاه ناخن تهران محسوب می شود که شما می توانید تمامی این نکات را در کنار آموزش ناخن و کاشت ناخن به راحتی در این مجموعه بیاموزید. اگر قصد ثبت نام در دوره های ما را دارید با شماره های قرار داده شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

منبع: medicalnewstoday

آکادمی شیوا

 سوالات متداول

  • پسوریازیس ناخن چیست؟

پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی محسوب می شود که ناخن های فرد حالتی برجسته و قرمز رنگ به خود می گیرند.

  • پسوریازیس ناخن در اثر کاشت ناخن ایجاد می شود؟

خیر، این بیماری در اثر کاشت و لمینت ناخن به وجود نمی آید و مسری نیز نخواهد بود اما افرادی که در لاین آموزش کاشت ناخن مشغول به فعالیت هستند باید این بیماری را شناخته و در صورت مشاهده فرد مبتلا به او اطلاعات لازم در خصوص پسوریازیس ناخن را بدهد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *